Koronavírus-járvány

Szexuálpszichológus: a pároknak 'kötelező', a szingliknek 'tilos' a szex a járvány alatt

Most a párok a szexhez nagyjából úgy viszonyulnak, ahogy az a hírességeknél látható: válnak vagy babát várnak.

2021.03.24 15:27ma.hu

Sajnos sok szempontból a szélsőségek nyomása alatt vannak: a pároknak az összezártság miatt "kötelező", az egyedülállóknak a járvány miatt "tilos" a szex − mondta Hevesi Krisztina a Metropolnak.

A szexuálpszichológus szerint a wellnesshétvége, a nyaralás, egy közös vacsora vagy más, kulturális programok elmaradása miatt nehéz friss szemmel nézni a társunkra, ugyanis csak a lakás marad mint egyfajta közös játszótér. Hevesi Krisztina arról is beszélt, hogy a szabadság megrészegíti az embereket, így értékes kapcsolatok is széthullhatnak.

"Az otthoni monotonitásba beleszürkült szemnek minden újdonság színpompásnak tűnik, így sokkal éhesebbek vagyunk az új impulzusokra, sérülékenyebbek a szerelem illúziójára" − emelte ki a pszichológus, aki azt javasolja a pároknak, hogy a korlátozások után gyűjtsenek közös élményeket, így elkerülhetővé válik a kapcsolatok felbomlása.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.