Nem csak kielégít, de egészséges is

Maszturbálás és a prosztata egészsége

Ausztrál kutatók szerint a maszturbálás jót is tehet a férfiak egészségének. 2250, 20 és 50 év közötti férfi vizsgálata után arra a megállapításra jutottak, hogy a prosztatarák kialakulásának esélye csökkenthető a gyakori maszturbálással.

2009.01.27 09:14WEBbeteg

A kutatásban résztvevők közül 1000 főnek volt prosztatarákja, míg 1250-nek nem. A felmérés eredménye szerint, a legtöbbet maszturbálók esetében fordult elő a legkevesebb prosztatarákos megbetegedés. Ez azt jelenti, hogy akik heti ötször, vagy annál több alkalommal végeznek önkielégítést, mintegy harmadára csökkenthetik ezzel a betegség kialakulásának esélyét. Emellett hangsúlyozzák, hogy a túl aktív szexuális élet növeli a nemi úton terjedő betegségek kialakulásának kockázatát, ezáltal a rákos megbetegedést.

A maszturbálásnak ezzel szemben nincsenek ilyen jellegű negatív következményei, sőt, a hagyományos aktushoz képest több karcinogéntől (rákkeltő anyag) szabadít meg. Teóriájukat azokkal a megfigyelésekkel támasztják alá, mely szerint a karcinogének a prosztata ejakulációs váladékában raktározódnak.

Ez többek között káliumot és citromsavat is tartalmaz, melyek nagy koncentrációban a rákos megbetegedéseknek kedvező környezetet jelentenek. Ezt a feltételezést követve az ausztrál tudósok úgy vélik, gyakori maszturbációval ezek a karcinogének "kimoshatók" a szervezetből, így csökkentve a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.