Koronavírus-járvány

Újabb hosszútávú tünet a koronavírustól

Csomókban hullhat a haj a fertőzést követő pár hónap múlva.

2020.09.22 18:54ma.hu

Napról napra többet tud meg az orvostudomány az újtípusú koronavírusról, amely a COVID-19 nevet kapó betegséget okozza az emberi szervezetben. A kutatók sorra azt tapasztalják, hogy bár a vírus, ha legyőzi a szervezet, maradandó károkat tud okozni és hónapokkal később is érezteti hatását.

Egy nőt, Nikki Privettet még áprilisban diagnosztizálták a COVID-19-cel. Esete nem volt súlyos, könnyen átvészelte, az egyetlen, amire panaszkodott, hogy fáj a szeme ha mozgatja. Ám mostanra az élete rémálommá vált, ugyanis a haja csomókban hullik. Eleinte csak aggódott, végül pedig orvoshoz fordult megritkult haja miatt.

"Sookkal több a hosszútávú tünet, mint amire számítottunk" - mondta Dr. Natalie Lambert, az Indiana Orvostudományi Egyetem docense.

Lambert szerint a COVID túlélői számtalan tünettől szenvednek hónapokkal a fertőzés után, és ki tudja, hogy egy-egy állapot mennyi ideig áll fenn.

A hajhullással kapcsolatban azonban azt mondta, hogy általában ideiglenes tünet, ahogy a test helyre áll a vírusfertőzést követően, ez is rendeződik, de olyan sokk éri a szervezetet minden téren, hogy ennek időt kell adni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.