Koronavírus

Figyelmeztet a WHO: ez a vírus nem változik évszaktól függően

Az Egészségügyi Világszervezet kedden arra figyelmeztetett, hogy az északi féltekén nem szabad nyáron sem könnyedén venni a koronavírus terjedését, mert ez a kórokozó nem viselkedik az influenzához hasonlóan szezonálisan.

2020.07.28 15:18MTI

"Az emberek még mindig évszakokban gondolkodnak, pedig azt kell észben tartanunk mindannyiunknak, hogy ez új vírus és másként viselkedik" - mondta Margaret Harris, a WHO szóvivője Genfből online sajtótájékoztatón.

A szóvivő ugyanakkor eltanácsolta az embereket attól, hogy járványhullámokban gondolkodjanak. Szavai szerint úgy tűnik, hogy egyetlen nagy hullámról van szó, amely rendre kicsit gyengül, aztán ismét erősödik.

"A legjobb amit tenni lehet, ellaposítani az emelkedő görbét és aztán csökkenő ágba kényszeríteni egészen a zéró tengelyig" - mondta Harris.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.