Időjárás

Szakértő: a magyar lakosság harminc százaléka időjárás-érzékeny

Az időjárás szélsőségesebbé vált, sokkal gyakoribbak az extrém időjárási események, ez pedig az emberek egészségügyi állapotát is befolyásolja.

2020.07.14 02:30MTI

A magyar lakosság harminc százaléka időjárás-érzékeny, tavalyhoz képest idén háromszor többen fordulnak orvoshoz időjárás okozta problémák miatt - közölte Pintér Ferenc meteogyógyász hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Mint mondta: az időjárás szélsőségesebbé vált, sokkal gyakoribbak az extrém időjárási események, ez pedig az emberek egészségügyi állapotát is befolyásolja.

Az időjárásnak komoly következményei is lehetnek: egy kutatás szerint például a halálos kimenetelű stroke-ok száma bizonyos légköri helyzetekben háromszor nagyobb, mint normális időjárási körülményekkor - ismertette.

Hozzátette: az időjárás-érzékenység tünetei bizonyos általános tanácsok - például elegendő vízfogyasztás, UV-sugárzás elleni védelem - megfogadásával mérsékelhetők.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.