Divat

Ételfestéket isznak a tinik, hogy színeset pisiljenek az új TikTok-trend miatt

Ez már a sokadik hasonló, eszement divathullám a videómegosztón.

2020.02.19 19:17ma.hu

Az utóbbi időben sok megmagyarázhatatlan trendet láthattunk a tiniktől TikTokon, legyen szó a szemöldökük leborotválásáról, vagy épp a terhességi tesztben található tabletta lenyeléséről. De máris itt az új őrület: néhány felhasználó ételfestékkel próbálja elérni, hogy színes legyen a vizelete – hívta fel a figyelmet az új őrületre a Szeretlek Magyarország.

A hullámot a coltyy nevű felhasználó indította útjára, aki 10 napig kizárólag kék ételfestéket ivott.

Az első videóban elmagyarázta: „Mostantól csak és kizárólag kék ételfestéket fogok inni. Az alapján, amit a neten olvastam, az 5. nap környékén a pisim is kék színűvé válik.”

Nem meglepő módon az akció nem csak a vizelet elszíneződésével járt, hanem a fiú egész teste színessé változott, beleértve a száját, a fogait, bőrét és haját is, és saját bevallása szerint „hamarosan Hupikék törpike lesz belőle”.

Bár szerinte az ételfesték teljesen ártalmatlan, a TikTok mégis potenciálisan ártalmasnak nyilvánította a videót, ami miatt egy felugró ablak figyelmezteti a nézőket, hogy a videóban bemutatott tevékenység sérülésveszélyes lehet.

A fiú hatására egyre többen kezdenek bele az ételfesték-kihívásba, akik különböző színű festékekkel próbálkoznak a hatás elérése érdekében.

Bár az ételfesték általában ártalmatlan kis mennyiségben, több kutatás is kapcsolatot fedezett fel bizonyos ételszínezékek és a hiperaktív figyelemzavar között. Egy ausztrál kísérlet keretein belül a résztvevő szülők 75%-a tapasztalt pozitív változást a gyermeke viselkedésében, miután eliminálták az étrendjükből ezeket az ételszínezékeket.

@coltyy

It's blue face baby! 🤪🔵 Day 11 of drinking blue food coloring! 😂 ( It's harmless) slampson #fyp #foryou

♬ Hombre Religioso (Religious Man) - Mr. Loco

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.