Betegség

Három év után kijöhet a kórházból a V' Moto Rock sztárja

Lerch István, a V' Moto Rock billentyűse csaknem három éve kapott agyvérzést. Sokáig az is kérdéses volt, életbnen marad-e a most 66 éves muzsikus.

2019.12.09 10:29ma.hu

Az Erkel Ferenc-díjas zenész két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Néhány hónapja sokat javult a zenész állapota, élettársa a Blikknek arról beszélt, hogy csodával határosnak tartja azt a módszert, amelynek köszönhetően Lerch István újra talpra állt és képes járni.

Pásztor Gabriella gyógytornász kilenc éve dolgozik Angliában, ott tanulta meg az ARNI (funkcionális rehabilitáció)-kezelést, amelyet hazánkban már ARNI senior instructorként is meghonosított. Ez napi többórás edzéseket jelent, amely során a családtagok segítségével tanítják újra az agyvérzéses betegeket, akik idővel önálló életre lehetnek képesek.

"Nyolc kilót hízott izomra, majd néhány hete megtette az első lépést is. Még kell neki egy bot és némi segítség, főleg a biztonságérzete miatt kísérjük, mert sokszor a végkimerülésig jár. Az első lépéstől vasakarattal és koncentrációval küzd. A folyosó végén álló hibiszkusz volt a cél, öt kórterem előtt elhaladva jutottunk el a virágig" - mesélte a lapnak Enikő, a párja, aki panzióban lakott, hogy a közelében legyen, amíg Mátészalkán kezelték Lerch Istvánt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.