Színvonal

Kiderült, mennyire elégedettek a magyarok az életükkel - van hova fejlődnünk

Az Eurostat adott ki egy friss közleményt arról, hogy az európai országok közül melyeknek a lakói a legelégedettebbek az életükkel.

2019.11.12 13:14ma.hu

Az adatok szerint az Európai Unióban a finnek a legelégedettebbek az életükkel, a bolgárok pedig a legkevésbé. A finnek mellett az osztrákok, illetve az unión kívül a svájciak és a norvégok esetén van még magas boldogságfaktor. Magyarország az ábra szerint a közepesnél jobb pozícióban van, tehát a magyarok inkább elégedettebbek az életükkel, de az EU-s átlagot így sem éri el a magyar pontszám.


A statisztika kitér arra is, hogy az állampolgárok a saját pénzügyi helyzetükkel mennyire elégedettek. E szerint a dánok, a finnek és a svédek voltak tavaly a legelégedettebbek, Bulgária pedig megint csak a sor végén kullog. A magyarok a középmezőnyben helyezkednek el 5,5-ös pontszámmal.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.