Életmód

Lesújtó utcai világítás Amszterdamban

A művészeti alkotás címe jól mutatja, milyen függőségben élünk.

2019.08.08 06:46ma.hu

Amszterdam fő látnivalói közé tartoznak a történelmi csatornák, szívesen fotózkodik mindenki a partjukon. Az utóbbi időben legalább ilyen népszerűvé vált az egyik partján található pad, ami egyben művészeti alkotás és dizájnvilágítás is. No meg lesújtó képet fest rólunk: ilyen az, amikor minket, embereket, elnyel a fény. A művész célja egyébként valóban az volt, hogy megmutassa, a technológia mennyire elvonja az embereket a valóságtól és mennyire antiszociálissá tesz minket a digitális világ. Az elszomorító, vagy éppenséggel a figyelmeztető szoborcsoportot egyébként a 2018-as fényfesztiválra alkották meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.