Védekező immunreakciókat stimulál a szervezetben

Fontos előrelépés a bőrrák elleni oltás kutatásában

Osztrák tudósok fontos előrelépést tettek az új bőrrák elleni oltás kutatásában egy új összetevőkkel rendelkező oltóanyaggal.

2008.12.29 09:38medipress.hu

Osztrák tudósok fontos előrelépést tettek az új bőrrák elleni oltás kutatásában - jelentette az Osztrák Hírügynökség.

Az új oltóanyag fő összetevője, a „Mimotop” kilenc féle aminosavat tartalmaz, és a melanoma antigén-struktúrájának egy részét, állítja a jelentés.

A Mimotop védekező immunreakciókat stimulál a szervezetben. Az előzetes állatkísérletek eredményeit a Clinical Cancer Research című nemzetközi szakmai folyóiratban tették közzé.

Heimo Breiteneder, a Bécsi Egyetem Orvosi Biotechnológiai Tagozatának szakértője rámutatott, hogy bizonyított tény az, mely szerint az immunrendszer fontos szerepet játszik a melanoma elnyomásában.

A kísérleti eredmények is azt mutatták, hogy a Mimotopot tartalmazó tumorvakcina, amit kifejlesztettek, jelentősen lassítja a melanoma növekedését.

Christine Hafner, a Bécsi Egyetem orvosi karának bőrgyógyász szakértője elmagyarázta, hogy a kísérletek szerint „ez az oltóanyag stimulálhatja a szervezet önvédelmi képességét, mely egy speciális antitest előállítását jelenti a melanoma elleni küzdelemhez.”

A jelentés szerint az eredmény a Bécsi Egyetem patofiziológiai, orvosi biotechnológiai és dermatológiai részlegeinek közös erőfeszítésének köszönhető.

Az osztrák tudósok azonban azt is elismerték, hogy még hosszú az út az oltóanyag használatba vételéig, mivel szükség van még klinikai kísérletekre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.