Egészség

Reumatológus: időben elkezdve jól kezelhető az ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás a népesség 1 százalékát érinti.

2019.03.17 22:30ma.hu

A tünetek első megjelenésétől kezdve gyógyszeres terápiával jól kezelhető az ízületi gyulladás - erről beszélt Mihola Dóra reumatológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Mint elmondta: az elsődleges tünet az ízületek fájdalma, de duzzanat is előfordul. Figyelmeztető jel a tartós reggeli kézmerevség is, amikor az ember nem tudja jól használni a kezét ébredéskor. Ezzel mindenképpen orvoshoz kell fordulni - jegyezte meg a szakember.

Mihola Dóra rámutatott: fontos hamar diagnosztizálni a betegséget és mielőbb el kell kezdeni a gyógyszeres kezelést.

Az ízületi gyulladás kialakulásában a genetikai "fogékonyság" mellett környezeti tényezők is szerepet játszanak. Utóbbiak kapcsán kiemelte, a dohányzás biztosan hozzájárul a betegség kialakulásához.

A szakember közlése szerint az ízületi gyulladás a népesség 1 százalékát érinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.