Karácsony

Szakpszichológus: az az igazi, amikor együtt van a család

A szakembert karácsonyhoz közeledve annak kapcsán kérdezték, hogy egyre inkább a digitális időtöltés és kapcsolattartás kerül előtérbe.

2018.12.22 14:38MTI

Az az igazi, amikor együtt van a család - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A szakembert karácsonyhoz közeledve annak kapcsán kérdezték, hogy egyre inkább a digitális időtöltés és kapcsolattartás kerül előtérbe. Földi Rita azt mondta, az elektronikai eszközöknek vannak pozitívumai, például ha rokonok, barátok nem tudják meglátogatni egymást, de a személyes kapcsolattartás, találkozás többet ér, több érzelmi tartalom van mögötte, mint egy e-mailben vagy sms-ben. Olyankor lehet valóban szót váltani, valódi társasjátékokkal játszani.

Kitért arra is, hogy Angliában még szokás, Magyarországon viszont kezd kimenni a divatból a kézzel írt üdvözlőlap. Pedig abban is sokkal jobban benne van a személyesség, a másikra való odafigyelés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.