Elhízás

Épphogy 1 éves, de már 25 kiló a kislány

Ezt a tömeget nagyjából 6 éves korukra érik el a gyerekek.

2018.10.12 13:20ma.hu

Chahat Kumar 16 hónapos, azonban súlya akkora, mint egy 6 éves gyermeké. Egy nagyon ritka genetikai rendellenességben szenved, ami miatt nem termel elegendő mennyiségű leptin hormont a szervezete. Emiatt van folyton éhségérzete - írja a tvnoviny.sk.

A kislány kezében mindig van valami ennivaló, emiatt már 25 kilót nyom. Ez kétszerese annak, mint ahány kilósak a kisgyermekek az ő korában. A pici lány a súlya miatt nem tud egyedül állni és menni sem.

A leptin hormon felelős a koplalás elkerüléséért: amint csökken a kalória bevitele és összemennek a zsírsejtek, a leptin termelése is visszaesik. Minél kevesebb a zsírraktár, annál kevesebb leptin kering a vérben. Minél kevesebb a leptin, annál nagyobb az étvágy. A szervezet így igyekszik visszaállítani az "egészséges" zsírraktárakat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.