Betegség

Amputálni kellett az MTVA riporterének lábát - videó

Máté Roland élete egy hétvége alatt változott meg: óriási fájdalmat érzett a lábában, majd sokkoló hírt osztottak meg vele az orvosok.

2018.10.26 14:33ma.hu

Máté Roland korábban az RTL Klubnál dolgozott, később pedig az MTVA csatornáinak élő bejelentkezőjeként láthattuk. A riporter élete legszörnyűbb pár napjáról számolt be a BEST magazinnak. Egy pénteki buli után fájdalmat érzett a lábában, tudta, hogy nagy a baj. Ő maga hívta a mentőt és a barátait, majd beszállították a kórházba.

"Amikor betoltak, már ott volt a családom is, mindenkinek csak a sírós arcát láttam" - mesélte a lapnak Roland, akire a sikertelen műtét miatt egy másik, majd egy harmadik operáció is várt.

"Eljött az a pont, amikor dönteni kellett: amputáció vagy az életem... Beláttam, nincs értelme kockáztatni, beleegyeztem az amputációba. Furcsa volt, hogy szombat délután még itthon voltam a barátaimmal, aztán vasárnap reggelre már nem volt meg a bal lábam" - emlékezett vissza a tévés, aki elárulta, hogy számára a kiszolgáltatottság volt a legnehezebb.

"Megszokni azt, hogy fürdetnek, ágytálaznak, segítség nélkül nem tudok semmit sem csinálni. De nem tragédiaként élem meg azt, ami velem történt. Nagyon sok küzdés volt az elején, először arra sem volt erőm, hogy felüljek az ágyban. Szépen lassan, 5-6 hét után kezdtem el mozogni, szeptember 4-én jöttem haza. Az elmúlt hetekben már eljutottam arra a pontra is, hogy igenis emberek között akarok lenni" - mondta Roland, aki már dolgozni is visszatérne, így elvállalta a Miss Europe Continental magyarországi döntőjének műsorvezetését.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.