Jóval laktatóbb, de csökkenti a sóvárgást...

Lehetséges? - Fogyjon étcsokoládéval!

Az étcsokoládé jóval laktatóbb, és sokkal inkább alkalmas a csokoládé iránti vágy csillapítására, mint a tejcsokoládé - mutatták ki a Koppenhága Egyetem kutatásai.

2009.12.27 10:40medipress.hu

Hogy összehasonlítsák az ét- és tejcsokoládé étvágyra és kalória-bevitelre gyakorolt hatásait a tudósok 16 fiatal és egészséges önkéntes kértek meg, hogy vegyenek részt egy kísérletben, melynek első felében csak étcsokoládét, második felében pedig csak tejcsokoládét fogyaszthattak.

A csokoládé elfogyasztását követő öt órában a résztvevőknek félóránként egy kérdőívet kellett kitölteniük, amelyben étvágyukról és a különböző ételek iránti vágyukról szóló kérdésekre kellett válaszolniuk.

A csokoládé elfogyasztása után két és fél órával az alanyok ismét ehettek, ezúttal pizzát. A tudósok arra kérték a résztvevőket, hogy pontosan annyit egyenek, amennyi jól esik.

Ezek után rögzítették a különböző résztvevők kalória-bevitelét. Az eredmények szerint az étcsokoládét fogyasztók átlagosan 15 százalékkal kevesebbet ettek a pizzából a tejcsokoládét fogyasztókhoz képest.

A résztvevők elmondása szerint az étcsokoládé ezen kívül csökkentette az édes, sós és zsíros ételek utáni vágyaikat is.

A jó minőségű étcsokoládék igen gazdagok egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban, így fogyasztásuk kis mennyiségben akár naponta is javasolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.