Természetvédelem

Idén is megrendezi a Nagy Ugrás nevű természetvédelmi akciót a WWF

Idén is megrendezi Nagy Ugrás elnevezésű akcióját a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely a kezdeményezéssel az ember és a természet közötti harmónia fontosságára kíván figyelmeztetni.

2018.06.03 01:30MTI

A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját "nagy ugrásukat" és csobbanjanak együtt július 8-án délután, hiszen július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe - áll a szervezet közleményében.

Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson 2005-ben több mint 250 000 embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak egyazon időpontban.

A Nagy Ugrást kezdeményező Európai Folyókért Hálózat (ERN) eredeti célkitűzése az volt, hogy társadalmi támogatói bázist építsen ki az Európai Unió vízvédelmi szabályozási rendszerének és Víz Keretirányelvének népszerűsítéséhez. A kezdeményezésről mostanra elmondható, nagy tömegeket megmozgató esemény lett, ami Európa-szerte hitelesen képviseli az élővizek védelmének fontosságát - vélik az aktivisták.

A WWF Magyarország a Nagy Ugrást megszervező települések, közösségek között rendhagyó versenyt hirdet: ahol a legegyedibb, legizgalmasabb és a természetes vizek védelmét leginkább kihangsúlyozó programtervvel készül, oda a WWF Magyarország csapata is ellátogat, és együtt ugrik a település vagy közösség tagjaival.

A nevezés részletei a WWF Magyarország oldalán érhetők el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.