Egészségügy

Szakértő: egyre több gyermeknél alakul ki cukorbetegség az elhízás miatt

Az elhízott gyerekek nagyon könnyen cukorbeteggé válhatnak.

2018.05.19 23:30MTI

Egyre több gyereknél alakul ki kettes típusú cukorbetegség, ami egyértelműen a táplálkozással, az elhízással függ össze - mondta Tóth-Heyn Péter, a Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az elhízott gyerekek nagyon könnyen cukorbeteggé válhatnak. Az egyes típusú cukorbetegség nem függ össze az elhízással, a kettes típus az összes cukorbeteg gyerek két százalékát érinti - mondta, hozzátéve: ez óriási növekedés ahhoz képest, hogy ez nem létező betegség volt korábban.

A kettes típusú cukorbetegség gyerek- és felnőttkorban is sokáig tünetmentes marad, csak szűréssel lehet kideríteni. A betegség azért marad sokáig rejtve, mert társadalomban máig nem tudatosult: a túlsúly, a kövérség betegség - összegezte Tóth-Heyn Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.