Orvostudomány

Alkarjában növesztett fület kapott egy amerikai nő

Új fület kapott egy amerikai nő, amelyet előzőleg alkarjának bőre alatt növesztettek az orvosok.

2018.05.11 19:26MTI
hirdetés

A különleges transzplantáció sikeresen zajlott, a beteg gyógyulófélben van - közölte az amerikai sajtó a hadsereg közlésére hivatkozva. A 21 éves nő, Shamika Burrage az amerikai hadseregben dolgozik.

"A cél az, hogy végül jól nézzen ki, érzékeljen vele, és hogy öt év múlva az, aki nem ismeri őt, ne vegye észre a különbséget" - mondta a texasi El Pasóban lévő William Beaumont Katonai Kórház orvosa.

A fiatal nő bal fülkagylóját két éve veszítette el autóbalesetben. A hallójárat bezárult, a fül hallás szempontjából fontos részei azonban megmaradtak, így a nő sikeresen visszanyerte hallását.

Az orvosok a bordákból porcot vettek, amelyből fül alakú formát képeztek. Ezt beültették az alkar bőre alá, hogy bőrt, új idegeket és véredényeket képezzen és növekedjen. Végül az így kialakult szervet átültették a nő fejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.