Gyász

Meghalt a világ legidősebb embere, egy 117 éves japán nő

Az asszony 1900-ban született, most szombaton halt meg.

2018.04.22 09:55ma.hu

Tadzsima Nabi a dél-japán Kikai város kórházában hunyt el, ahol már január óta ápolták. Az asszony 1900. augusztus 4-én született, jelentések szerint 160 leszármazottja van, beleértve a szépunokákat is. Tadzsima Nabi a Kaogosima prefektúrában lévő Kikai városban született, Kjúsú szigetén. Hét hónappal ezelőtt lett a világ legidősebb embere, amikor szeptemberben meghalt a jamaicai Violet Brown, aki ugyancsak 117 éves volt.

Az amerikai székhelyű Gerontológiai Kutatócsoport adatai szerint a legidősebb ember címe most egy másik japán nőhöz, Mijako Csijóhoz vándorol, aki éretlen bakfis Tadzsima Nabihoz képest: csak tíz nap múlva tölti be a 117-et.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.