Társadalom

Pszichológus: a nőknek ma is több területen kell helytállniuk

Bár az elmúlt több mint száz évben jelentősen átalakultak a női szerepek, a nőknek ma is több fronton, így a gyermeknevelés, a háztartási munka és a karrier területén is helyt kell állniuk.

2018.03.08 10:05MTI

Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1-en a nemzetközi nőnap apropóján emlékeztetett arra, hogy a nőnap a 19. század végi feminista és munkásmozgalmi törekvések nyomán jött létre, amelyek során választójogot és a férfiakkal egyenlő munkabért követeltek maguknak a nők.

Azóta már a férfiakkal azonos jogok illetik meg a nőket, ám ma is jelentős többletfeladatok hárulnak rájuk. Ugyanakkor időközben megváltozott a két nem egymáshoz való viszonya is, így sok férfi kiveszi a részét a hagyományosan női feladatok ellátásából is.

A karrier és a család összeegyeztetését segíti, hogy mára részmunkaidős munkavállalásra is lehetőségük nyílt az anyáknak - mondta Földi Rita.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.