Életmód

Tényleg ezért egészségesek az orosz gyerekek? - videóval

Már születésüktől kezdve edzik őket a hideghez, hogy jobban tudjanak alkalmazkodni. Vajon ez tényleg beválik?

2018.02.02 21:22ma.hu

A téli napokon nagyon nehéz bárkit rávenni a mozgásra, hiszen kinek van kedve a hidegben tornászni, mintsem a melegben ücsörögni. Pedig a szabadtéri edzés, még télen is, rendkívül jó hatással van a szervezetre. Edzi ugyanis az immunrendszert. Mindazonáltal, sokak szerint az orosz gyerekek esetén már túllőttek a célon, már-már embertelennek minősítik azt az eljárást, ahogyan a téli hideghez szoktatják őket. Persze aztán beülnek a jó meleg szaunába is. Mindezt hajnalban, a reggeli étkezés előtt végzik.

Az erősítésre tényleg szükségük is van, hiszen akár -50 Celsius-fokban is kell iskolába menniük néha. Sőt, a Vízkeresztről se feledkezzünk meg, olyankor az orosz pravoszlávok fiataltól az idősig, megmártóznak a jéghideg vízben. A hajléktalanok pedig csatornahálózatban próbálják átvészelni a keserű orosz telet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.