Ez igen!

Nyolc perc alatt 320 matekfeladatot oldott meg a világ legokosabb gyereke

Nyolc perc alatt 320 matematikai feladatot oldott meg a világ legokosabb gyerekének választott egyiptomi fiú a malajziai világversenyen.

2018.01.18 14:10MTI

A 13 éves Abdel Rahman Husszein elmondása szerint öt éve gyakorol.

"2012-ben kezdtem a matematikai problémákat szokatlan módszerekkel megoldani" – mondta a dpa német hírügynökségnek Kairóban. Eleinte abakuszt (régi számolóeszköz) használt, majd már fejben oldotta meg a nagyon bonyolult feladatokat.

A Malajziában rendezett nemzetközi versenyen 13 ország összesen háromezer fiatal matematikusa mérkőzött meg.

Abdel Rahman a 7-től 14 évesek korosztályában 2000 társa ellenében nyert úgy, hogy 320 feladatot oldott meg 8 perc alatt. Ehhez semmilyen segédeszközt, számológépet sem vehetett igénybe.

A fiatal egyiptomi különleges képességeit később számítástechnikai területen szeretné hasznosítani. Ennek ellenére nem ül egész nap az íróasztal mögött és nem csak számol: szabadidejében szívesen focizik és úszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.