India

Sokkoló: A nemét sem tudták megmondani a beteg csecsemőnek

Sellő-szindrómában szenvedett a pici, a lábai teljesen összenőttek.

2017.12.09 16:03ma.hu

Igen ritka rendellenességgel született a 23 éves indiai anya, Muskura Bibi gyermeke- írja a Daily Mail.

A gyermek úgynevezett Sellő-szindrómában szenvedett, lábai a hátától egészen a talpáig összenőttek. Még a nemét sem tudták megállapítani az orvosok.

Az anya teljesen összetört. Nem tudta, hogy gyermeke beteg, szegénysége miatt semmiféle orvosi vizsgálatot nem engedhetett meg magának terhessége idején.

A pici négy órával a születése után elhunyt. Ő volt a második sellő-szindrómás baba Indiában. Az első ilyen csecsemő tavaly jött a világra az országban, mindössze tíz percet élt.

A sellő-szindróma (sirenomelia) igen ritka fejlődési rendellenesség. 60-100 ezer babából egy jön így világra. Lindsey Fitzharris, az Oxford Egyetem doktora azzal magyarázta a rendellenesség kialakulását, hogy ilyenkor a köldökzsinórban nem fejlődik ki két artéria. Ennek eredményeképpen elégtelen a magzat vérellátása. Az ilyen szindrómával születettek pedig nagy eséllyel gyorsan meghalnak. A legtöbben csak napokkal élték túl a születésüket vese- és hólyagelégtelenség következtében.

Négy órát élt a pici


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.