Tragédia

Egyik nap beteg lett, másnap már véreset köhögött, harmadnapra meghalt az anya

Ezért kell a betegségeket, fertőzéseket komolyan venni, és nem megpróbálni lábon kihordani.

2017.12.07 16:30ma.hu

Az édesanya hirtelen halála mindenkit megrázott. Hiába volt fiatal és életerős, rendkívül gyorsan végzett vele a kór. Nem nagyon törődött azzal, hogy kicsit megfázott, sokan hasonlóan legyintünk, ha megbetegedünk. Majd elmúlik – mondogatjuk. Ne tegyük!

Mivel Alani Murrieta két kisgyerekes anyuka volt, hogy ne kapja el a család többi tagja is, inkább elment az orvoshoz. A rendelőben influenzát diagnosztizáltak nála, kapott rá recepteket majd hazament. Noha nem nagyon akarta tudomásul venni betegségét, estére már nagyon rosszul lett. A közeli hozzátartozókon már végigsöpört a járvány, így nem nagyon értették az egyre rosszabbodó tüneteket.

Másnap a nő már vért köpött, szinte alig élt, másnapra pedig meg is halt. Mint kiderült, nem is az influenza ölte meg, hanem a felülfertőződés. Olyan súlyos tüdőgyulladást kapott, ami ellen a legyengült szervezete nem tudta felvenni a harcot. Állapota drámai sebességgel romlott, végül összeomlott a keringése.

Nagyon fontos, hogy bármilyen felső légúti megbetegedés esetén ügyeljünk a másodlagosan kialakuló tüdőgyulladásra, hiszen most kezdődik csak nálunk az influenzaszezon! Ha bármikor betegnek érezzük magunkat, ne legyintsünk rá, inkább forduljunk orvoshoz, ahelyett, hogy magunk diagnosztizálnánk a Google segítségével a betegségünket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.