Művészet

Tudta, hogy nem mindegy, hogy bortól vagy rövidtől lesz spicces?

Biztos tapasztalta már, hogy a boros bulikon mindenki bealszik!

2017.11.25 22:43ma.hu

A röviditalokat fogyasztók sokkal agresszívabbak ittas állapotban egy felmérés szerint, mint azok, akik inkább bort vagy sört isznak. A szakemberek régóta vizsgálják, hogy lehet-e különbséget tenni a különböző szeszesitalok hatásai között. Az új eredmények szerint megdönthetetlen különbség van a két tábor között, arra viszont nem adott választ a kutatás, hogy az egyes röviditalok hatása között megfigyelhető-e különbség.

A tanulmányhoz 30 ezer, 18 és 34 év között ember adatait vizsgálták meg. A megkérdezettek 30% mondta azt, hogy a röviditaloktól agresszívvá váltak, a sörözők mindössze 6,7%-ban találták magukat ilyennek, míg a borosok mindössze 2-3 százaléka jelentette, hogy agressziót tapasztalt volna magán.

Az ellazulás, mint hatás pont fordított. A borosoknál a legnagyobb hányadában jelentkezik fogyasztás után, sokan álmosságról is beszámoltak, míg a röviditalokat sokkal gyakrabban fogyasztják akár éjszakai ébrenlét fenntartására kisebb mennyiségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.