Háziorvos

Kezdődik az influenzaszezon

Általában novemberben, vagy decemberben érkeznek az első influenzás betegek, és egészen februárig, vagy márciusig okoz problémákat ez a betegség.

2017.10.21 14:47MTI

Hamarosan kezdődik az influenzaszezon - mondta Bense Tamás háziorvos szombat délelőtt az M1 aktuális csatornán.

Közölte, általában novemberben, vagy decemberben érkeznek az első influenzás betegek, és egészen februárig, vagy márciusig okoz problémákat ez a betegség. Hozzátette: éppen most a legcélszerűbb beoltatnia magát mindenkinek; az oltóanyag a körzeti orvosoknál áll rendelkezésre.

Elmondta azt is, valószínűleg az utóbbi évek enyhébb járványai miatt csökkent az oltási kedv Magyarországon, pedig nem lehet előre jelezni, hogy melyik évben milyen mutáción esik át a kórokozó, így azt sem, hogy milyen súlyosan érinti a népességet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.