Különleges eset

Tízszer gyorsabban nő a bőre, mint kéne - videó

Tulajdonképpen vedlik a csecsemő.

2017.09.15 18:15ma.hu

Az anyukája kis hableánynak hívja a pici Mirjamot, akin már születésekor felfedezték a fura bőrproblémát. Sokáig azt hitték, hogy ekcémáról van szó, de hiába kezelték ezzel a betegséggel, nem segített. Bőre olykor bevörösödött és úgy nézett ki, mint akit megnyúztak, vagy csak a nyers bőre látszódna, úgy nézett ki, mint egy műanyag baba.
Mint kiderült, az úgynevezett ichthyosis ritka bőrbetegségben szenved, amitől a bőre száraz és pikkelyes. Az orvosok szerint a bőre 10-szer gyorsabb nő, mint kéne, ettől hámlik, tulajdonképpen vedlik a csecsemő.

Szülei naponta négy órát ápolják, tisztítják és hidratálják, hogy megelőzzék a bőre felrepedezését. Két mosógépük is van, hogy a sok kenőcs miatt szennyezett ruhákat és textileket folyamatosan mossák.

Szülei eleinte rejtegették, ugyanis többen megjegyzéseket tettek a kicsire, de ma már büszkék rá. „Szeretném egyszer látni, milyen lenne egészséges bőrrel, de nekünk így is gyönyörű” – mondta az édesanyja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.