Tragédia

Nyomorékká tették egy budapesti étteremben a fiatal brit tévéproducernőt

Két éve lebénultan él, köszönhetően annak, hogy kirándulni jött a magyar fővárosba.

2017.08.22 17:01ma.hu

A fiatal, szép és reményekkel teli Amy May Shead 2014 tavaszán járt hazánkban, az egyik budapesti étterembe betérve előre jelezte, hogy mogyoróallergiás. Ennek ellenére olyan ételt szolgáltak fel neki, amelynek már az első falatjától rosszul lett, és anafilaxiás sokkot kapott, kómába is esett. Azóta lebénultan él, nem tud szavakat formálni, legfeljebb csak hangokkal képes kifejezni a reakcióit.

A brit ITV This Morning című műsorának egykori producere agykárosodást szenvedett, a fiatal nő vállalta a nyilvánosságot, nemrég a műsor vendége volt, szülei mellett az orvosa is elkísérte.

Szülei most azért kampányolnak, hogy a repülőgépeken egyáltalán ne szolgálhassanak fel többé mogyoróféléket az utasoknak.

Az nem derült ki, melyik budapesti étteremben evett Amy a barátaival. Nem tudni, az étterem elismerte-e a felelősségét, illetve beperelték-e a történtek miatt.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.