Közös volt a gerincoszlopuk

Törzsüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét Bangladesben

Sikeresen szétválasztottak bangladesi orvosok egy törzsénél összenőtt, kilenchónapos sziámi ikerpárt kedden a dakkai orvosi egyetem kórházának gyermeksebészeti osztályán.

2017.08.02 10:49MTI
hirdetés

A lányok a medencéjüknél voltak összenőve, közös volt a gerincoszlopuk egy része és a végbelük. Az intézmény 16 sebésze és más orvosai több hónapon keresztül készültek a mintegy nyolc órán át tartó szétválasztó műtétre.

Bangladesben először végeztek az összenövés helye alapján pygopagusnak nevezett ikerpár szétválasztását. Az ilyen műtét nagyon ritka, mivel a sziámi ikrek alig 20 százaléka születik hátuknál összenőve.

A szétválasztó műtét után az ikreket külön-külön további több órás beavatkozásnak vetették alá. "Reméljük, hogy eredményes lesz beavatkozásunk, mivel a műtét második szakasza kritikus rész a végeredményt illetően" - mondta Asraf Huq professzor, a gyermeksebészeti részleg vezetője a szétválasztó műtét utáni sajtótájékoztatón.Hangsúlyozta, hogy a gerincoszlop, a gerincvelő, a húgyutak és a végbél szétválasztásét sikeresen elvégezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.