Pszichológus

Miért lesznek öngyilkosok a sztárok?

Gyakran eltér egymástól az a kép, amelyet a sztárok magukról kialakítanak, illetve a társadalomnak közvetítenek

2017.07.31 02:15MTI

Az a kép, amelyet sztárok magukról sugároznak a társadalomnak, sokszor eltér az önképüktől - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A pszichológust azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az utóbbi években több ismert művész követett el öngyilkosságot, legutóbb Chester Bennington, a Linkin Park énekese.

Elképzelhető - mondta -, hogy nem feltétlenül az anyagi jólétre vágyik valaki, hanem olyan idealizált helyzetre, kapcsolatra, amelyet nem érhet el.

Földi Rita arra hívta fel a figyelmet, hogy a siker önmagában nem véd meg senkit azoktól a tényezőktől, amelyek növelhetik az öngyilkosság kockázatát. Példaként említette az értékvesztést és azt, hogy ha egy labilisabb ember képtelen feldolgozni az életében bekövetkezett nagyobb változásokat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.