Egészségügy

Óvni kell a gyerekeket a kánikulában

Nemcsak időseknél, de gyereknél, tinédzsereknél is előfordulhat a nagy meleg miatti ájulás.

2017.07.18 23:30MTI

A gyerekeket óvni kell a kánikulában - figyelmeztetett a Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Póta György kiemelte, nemcsak időseknél, de gyereknél, tinédzsereknél is előfordulhat a nagy meleg miatti ájulás, hiszen a tartós melegben nem tudja leadni a hőt a szervezet, a testben keringő folyadék mennyisége csökken, ami kihat az agy vérkeringésére is.

A gyermekek megfelelő folyadékpótlására is oda kell figyelni a nagy melegben - hangsúlyozta.

Hozzátette: ha az ájulás sokszor ismétlődik vagy egyéb idegrendszeri tünetek - rángás, görcs - jelentkeznek, akkor mindenképpen szakemberhez kell fordulni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.