Állategészségügy

Nébih: megfelelően tartósak a kullancsirtó nyakörvek

Olyan nyakörvek tartósságának ellenőrzését végezték el, amelyek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek.

2017.07.09 13:55MTI

Valamennyi, kutyáknak szánt kullancsirtó és -riasztó nyakörv megfelelt az előírt paramétereknek - ismertette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közelmúltban lezárult vizsgálatának eredményét Kulcsár Gábor, a hivatal állatgyógyászati termékek igazgatóságának vezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy kizárólag olyan nyakörvek tartósságának ellenőrzését végezték el, amelyek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek.

Hozzátette, hogy az előző, tavalyi teszt során internetes rendeléssel hozzájutottak három olyan termékhez is, amelyek Magyarországon nem engedélyezettek. Ezek használata egyrészt jogszabályellenes, másrészt bebizonyosodott, hogy nem hatékonyak, nem tartalmazták a megfelelő hatóanyag-mennyiséget - hívta fel a figyelmet.

Felhívta a figyelmet, hogy a Nébih-engedélyt egy szám- és betűsor jelzi a termékek csomagolásán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.