Party

Sörvezetéket építenek Németországban a szomjas rockereknek

A föld alatt futó, hét kilométer hosszúságú csőrendszerben akkor a nyomás, hogy hat sört alig hat másodperc alatt lehet lecsapolni belőle. Kell is, mert a Wacken fesztivál három napja alatt átlagosan 400 ezer liter sör fogy.

2017.05.24 16:16ma.hu
Fotó: AFP

Sörvezetéket építenek Németországban a világ legnagyobb metálfesztiválja, a Wacken szervezői - írja a DW.

Az idén 27 éves Wackenen fogy a legtöbb sör a világ összes fesztiválja közül: a vendégek átlagosan 5,1 litert isznak meg fejenként a három nap alatt, ami összesen 400 ezer literes fogyasztást jelent.

Frederike Arns, a fesztivál szóvivője elmondta: egyrészt a sokkal egyszerűbb logisztika miatt döntöttek a vezeték mellett, másrészt pedig azért, mert így nem teszik majd tönkre a talajt az eddig minden nap ki-be járkáló teherautók.

A sörvezeték egy a föld alatt, nyolcvan centi mélységben futó, hét kilométer hosszúságú csőrendszert jelent, amiben akkora a nyomás, hogy hat sört alig hat másodperc alatt lehet lecsapolni belőle.

A helyi rendőrök azt mondják, bár a Wacken résztvevői tényleg sokat isznak, de általában nem okoznak semmiféle problémát. A többség egyszerűen túl részeg a bajkeveréshez.

A fesztivál idén augusztus 3-5-ig tart majd, olyan fellépőkkel, mint: a Megadeth, Alice Cooper, Amon Amarth, Volbeat, Marilyn Manson, Accept, Status Quo, Turbonegro, vagy a Dillinger Escape Plan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.