Jótékonyság

Tizenegyedszer tekernek az agysérült betegekért Móron

Szombaton 11. alkalommal segítik bringázással az agysérült betegeket a Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrán.

2017.05.25 00:30MTI

A szervezők tájékoztatása szerint a jótékonysági megmozdulás egyik célja - ahogy minden évben - a Cortex Agysérültek Rehabilitációjáért Alapítvány segítése. A másik cél idén a móri Városi Közművelődési Közalapítvány támogatása. Valamennyi kerékpáros, aki benevez a túrára, nevezési díjával a két célt támogatja.

A kerékpárosok a Láncos-kastély előtti térről 10:15 órakor startolnak, és három táv - 110, 50 és 25 kilométer - közül választhatnak. A leggyorsabbak Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a kupákat és az érmeket.

Az alapítvány a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek - baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, agyvérzésen átesett emberek - utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek.

A Móri Karikát 2007-ben rendezték meg először, Orosz Zsolt móri születésű orvos, barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította meg. A kezdeményezésére százak túráznak évről évre segítve ezzel az agysérültek rehabilitációját és egy-egy helyi kulturális cél megvalósulását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.