Egészség

Szakértő: a túlsúlyos fiatalok felnőttkorukban is azok lehetnek

Egyes felmérések szerint a gyermekek negyede-harmada súlyfelesleggel küzd, bár az utóbbi időben nem emelkedik az elhízottak száma.

2017.05.20 01:30MTI

A túlsúlyos vagy elhízott fiatalok jövőjére, felnőttkorára is hasonló kép vetítődik, ezért fontos őket rávezetni a helyes táplálkozás és a mozgás fontosságára - hangoztatta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Azt mondta, egyes felmérések szerint a gyermekek negyede-harmada súlyfelesleggel küzd, bár az utóbbi időben nem emelkedik az elhízottak száma.

A menzareformmal is az egészséges táplálkozást igyekeznek megtanítani. Sarkalatos kérdés a zöldségek, gyümölcsök mindennapos fogyasztása, a cukor- és sóhasználat visszaszorítása, valamint a megfelelő mennyiségű tej, tejtermék bevitele - sorolta a szakértő.

Megjegyezte: a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve táplálkozási ajánlást dolgozott ki a felnőtt lakosságnak. Az Okostányér az interneten elérhető, és a közeljövőben a "gyerekváltozata" is megjelenik.

Miháldy Kinga arról is beszélt, hogy a kondíció tartásához heti háromszor fél óra mozgás ajánlott, amit egyszeri, intenzív, egy-másfél órás fizikai aktivitással is ki lehet váltani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.