Pollenhelyzet

A csapadékos területeken átmenetileg mérséklődhet a pollenterhelés

A magas szintet elsősorban a platán és a tölgy virágporának mennyisége érheti el, főként az ország délnyugati és középső részén.

2017.04.04 16:19MTI

Ahol az átvonuló hidegfrontot csapadék is kíséri, ott az elkövetkező napokban átmenetileg lokálisan mérséklődik a pollenterhelés - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden a hivatalos Facebook-oldalán.

A magas szintet elsősorban a platán és a tölgy virágporának mennyisége érheti el, főként az ország délnyugati és középső részén.

A nyír, a fűz, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes, a nyárfáé és a juharé az alacsony-közepes tartományban alakul. A gyertyán virágpora továbbra is csak alacsony mennyiségben van jelen.

A kevésbé jelentős allergének közül alacsony koncentrációban már az ostorfa és a dió pollenje is előfordulhat a levegőben - írták.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.