Foci

Elkelt a világ legértékesebb futballmatrica-albuma

Tizenkétezer eurós rekordáron kelt el egy Pelé aláírásaival ellátott futballmatrica-album.

2017.03.29 03:30MTI
Fotó: AFP

A relikvia az 1970-es mexikói világbajnokság nemzetközi albuma. A csaknem 50 éves kiadvány önmagában is ritkaság, ám ezenfelül vadonatúj állapotú, és hiánytalanul tartalmazza a 271 eredeti matricát. A Panini-albumot ráadásul kétszer is aláírta Pelé, a brazilok legendás csatára.

"A világbajnokság idején Pelé 29 éves volt, és a torna sztárja. Brazília megnyerte a vb-t, Pelé pedig négy gólt szerzett, egyet az Olaszország elleni döntőben. Az ő aláírása még értékesebbé teszi az albumot a gyűjtők számára" - hangsúlyozta Wouter Waaijers, a Catawiki online aukciósház szakértője az árverésről beszámoló közlemény szerint.

Az albumot egy holland gyűjtő kínálta eladásra, az új tulajdonos pedig Olaszországban él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.