Vérdíj

Fizetett szabadságra mehetnek a nők, amikor menstruálnak

Európában először Olaszországban vezethetik be a "fizetett menstruációs szabadságot".

2017.03.28 12:53ma.hu

Az olasz parlament elé került egy javaslat, amely szerint a cégek havonta három nap fizetett szabadságot ajánlhatnak fel azoknak a nőknek, akik különösen nehezen viselik a menzesz napjait - írja a New York Post.

Ázsiában már több országban is bevezették ezt a rendszert, Európában viszont még újítónak számít. Szakértők szerint az ilyen megoldások boldogabbá tehetik a női alkalmazottakat, akik így nagyobb kényelemben érezhetik magukat a munkahelyükön.

A javaslat azonban erősen megosztotta az embereket. Bár sokan támogatják, a kritikusai szerint ezzel csak azt érnék el, hogy a nők még hátrányosabb helyzetbe kerülnének, amikor állásra jelentkeznek, hiszen a cégeknek nem feltétlenül éri meg olyan embert alkalmazniuk, aki havonta három napig nem dolgozik, fizetést viszont azalatt is kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.