Diktatúra

Edvin Marton Kim Dzsongil emlékére hegedült, Észak-Koreában, büszke rá, hogy visszavárják

A hegedűművész szerint Észak-Koreában "nem diktátorok" élnek. A "diktátorság" amúgy is nézőpont kérdése.

2017.03.02 11:21ma.hu

Edvin Marton magyar hegedűművész nagyon örült annnak, hogy Észak-Koreába hívták fellépni egy olyan ünnepségre, amelyet a 2011-ben elhunyt diktátor, Kim Dzsongil emlékére rendeztek.

A zenész lelkesen mesélt a Borsnak észak-koreai élményeiről. "Körülbelül másfél hete jöttem haza, csak pozitív tapasztalataim voltak. A feleségem nagyon féltett, nyugtatgattam, nem kell, felesleges. Tizenketten voltunk fellépők, mindenki máshonnan érkezett. Mindannyian kaptunk tolmácsot, luxusszállodában szállásoltak el bennünket, ahol még a CNN is ment. A telefonjainkat azonban elvették, internet nem volt, fotózni nem lehetett. Egy műkorcsolyacsarnokban léptünk fel. Elképesztő színvonalas fesztivál volt, tizenkét fogásos vacsorával és biztonsági szolgálattal" - mesélte a lapnak.

"Szimpatikusak voltak, gyönyörű épületeket építenek, persze másfajta rendszer van ott, de nem diktátorok. Vannak problémák, de erről nem tehetnek. (...) A diktátorság nézőpont kérdése. Máshogy működnek, de nincs ezzel semmi baj!" - tette hozzá. Azt is elmondta, hogy visszavárják, ő pedig boldogan mondott igent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.