Egészségügy

Napokig váratták, inkább leszervezte magának a műtétet egy pátyi férfi

Órákat várt a mentőkre, órákat várt a kórházban az orvosra, majd napokat az operációra.

2017.02.09 09:29ma.hu

Futó Gábor gyalog indult munkába múlt szerdán, amikor megcsúszott a jeges úton és kifordult a bokája. A férfi először háziorvosát hívta, aki azt tanácsolta neki, hogy a mentőktől kérjen segítséget. Egyedül nem tudott volna kórházba menni és más sem tudta volna bevinni, így körülbelül négy órát várt a mentőkre. A mentők Pátyról még Biatorbágyra mentek vele, ahová egy agyvérzés-gyanús asszonyhoz riasztották őket.

Az Országos Mentőszolgálat az esettel kapcsolatban közölte, hogy a rendkívüli időjárási helyzet miatt a segélyhívások száma aznap délelőtt rendkívül magas volt, ráadásul a mentőautók is csak lassabban vagy csak segítséggel tudtak közlekedni. Bár plusz kocsikat is beállítottak, mégis előfordultak olyan esetek, amikor a beteggel kórházba induló mentőegységnek útközben egy másik beteget is fel kellett vennie annak érdekében, hogy mindenki megfelelő ellátást kaphasson.

Futó Gábor délután háromnegyed négyre jutott be a Szent János Kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztály ambulanciájára. A jéghelyzet miatt meglehetősen kaotikus állapotok uralkodtak a kórházban. Öt és fél óra alatt sikerült kideríteni, hogy műteni kell a lábát, este fél kilencre befektették egy kórterembe. Első körben azt mondták neki, hogy még aznap este megműthetik. Műtétre még csütörtökön, sőt, pénteken sem került sor. Hétvégén ne is számítson rá - mondták neki - mert nincs orvos. Még a vasárnapot sem tudták megígérni.

Ezután döntött úgy, hogy inkább saját maga intézi el, hogy valahol megoperálják. Egy orvos ismerőse a tatabányai Szent Borbála kórházban elvállalta, hogy megoperálja, amennyiben a Szent János Kórházban kiadják a zárójelentését. Igaz, egy másik orvostól, de a férfi megkapta a zárót, és saját költségén Budapestről Tatabányára utazhatott, ahol szombaton délelőtt – az egyébként ideális három napos időintervallumon belül – végül megoperálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.