Gasztronómia

Széll Tamás visszavonul a versenyzéstől

A séf a saját bisztójára szeretne összpontosítani. Később egy fine dining éttermet is nyitna.

2017.02.01 07:56ma.hu
Fotó: MTI

Széll Tamás és csapata negyedikként végzett a Boccuse d'Or világdöntőjén, és két különdíjat is kapott.

A világhírű magyar szakács kedden a Pénzcentrumnak adott interjújában azt mondta, felhagy a versenyzéssel, hogy a saját bisztrójára koncentrálhasson.

"Nekem ennyi elég volt. Ez a verseny nagyon intenzív felkészülést igényel, én pedig másra szeretnék koncentrálni, leginkább saját étterem kialakításában gondolkodom. A tervek szerint február 25-én megnyílik a Stand25 Bisztró a Hold utcai piac földszintjén, utána pedig ha lehetőségem adódik, egy saját fine dinig éttermet is szeretnék nyitni, de ez még egy jóval távolabbi terv" - jelentette ki Széll.

A séf kijelentette: nem szereti, amikor mások azt hangoztatják, hogy Magyarország felkerült a világ gasztrotérképére, mert szerinte ez csak részben igaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.