Szálló por

Debrecenben javult a levegő minősége

Megszüntették a szmogriadó riasztási fokozatát és elrendelték a tájékoztatási fokozatot.

2017.01.24 11:04MTI

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke hétfőn egyik mérőállomáson sem haladta meg a riasztási küszöbértéket, de kettőn meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A város polgármestere ezért megszüntette a szmogriadó riasztási fokozatát és elrendelte a tájékoztatási fokozatot - tájékoztatta az önkormányzat sajtóirodája kedden az MTI-t.

Közleményük szerint a szállópor-szennyezettség éjszaka a legmagasabb, ezért az esti és reggeli órákban lehetőleg kerülni kell a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát és a sportolást. Továbbra is kérnek mindenkit, hogy kerülje a személygépjárművek (főként a dízelüzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzon tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan. Debrecenben továbbra is tilos a tűzgyújtás a szabadban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.