Légszennyezés

Megszüntették a szmogriadót Salgótarjánban

Megszüntették a szmogriadót vasárnap Salgótarjánban, mert a légszennyező szálló por átlagkoncentrációja már a tájékoztatási küszöbértéket sem éri el a városban.

2017.01.15 13:17MTI
hirdetés

A városháza közlemény szerint csütörtökön és pénteken még meghaladták az értékek a küszöbértéket (köbméterenként 90,7, illetve 77,5 mikrogrammot mértek), szombaton viszont 40,8 mikrogramm/köbméter volt a szálló por mennyisége, ami jóval a 75 mikrogramm/köbméteres küszöbérték alatt maradt.

Salgótarjánban csütörtökön még a szmogriadó riasztási fokozatát kellett elrendelni a magas légszennyezettség miatt. Miután a levegő tisztábbá vált, pénteken a riasztási fokozatot visszavonták, de akkor a tájékoztatási fokozatot még fenntartották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.