Elképesztő

Visszakapta kezeit a bangladesi faember

Egy ritka bőrbetegség miatt lassan fává változott volna a férfi.

2017.01.10 19:34ma.hu
Screenshot

Nem faember többé, köszönhetően egy innovatív sebészeti beavatkozásnak, így újra Abdul Bajandar lehet a 27 éves bangladesi férfi.

Bajandar egy nagyon ritka betegségben szenved, ami miatt kéregszerű szemölcsök nőnek rajta. A kinövéseket egy nagyon ritka öröklődő betegség, a Epidermodysplasia verruciformis okozza, amelyet Lewandowski-Lutz diszpláziának is neveznek. A betegségre nincs hatékony módszer, általában műtéttel orvosolják, de gyakran kiújulnak.

Évekig élt így a férfi, mire egy évvel ezelőtt a bangladesi főkórház elvállalta a műtétjét ingyen és bérmentve. Azóta 16 beavatkozást hajtottak végre rajta, és továbbiak várnak még rá, mielőtt elhagyja a kórházat.

Dr. Samanta Lal Sen, a Dhaka Medical College Hospital fősebész a CNN-nek elmondta: Bajandar jól van, tud enni és írni a saját kezeivel. A további beavatkozások már csak esztétikai műtétek lesznek, ujjai már jól funkcionálnak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.