Transzszexualitás

Teherbe esett egy brit férfi

Nőnek született, de már három éve hivatalosan férfiként él. A nemváltó műtétet is elhalasztotta, hogy gyereket szülhessen.

2017.01.08 18:57ma.hu
Fotó: Facebook

A 20 éves Hayden Cross nőnek született, de már három éve hivatalosan férfiként él. Nagy-Britanniában ő az első olyan első olyan transznemű ember, aki - bár már elkezdte szedni a nemátalakításhoz szükséges hormonokat - állapotos lett - írja a Metro.

Cross egy névtelen spermadonor segítségével esett teherbe. A megtermékenyítést maga végezte el egy fecskendővel. Korábban az volt a terve, hogy még a nemátalakítás előtt lefagyasztja a petesejtjeit, de a brit egészségügyi szolgálat nem vállalta az eljárást. Így a nemátalakító műtétet is el kellett halasztania, hogy kihordhassa a babát.

Hayden azért vállalt gyereket, mert úgy érzi, biológiai utód nélkül nem az a férfi lenne, aki szeretne lenni. Mint bevallotta, kényelmetlenül érzi magát terhesen - hiszen ízig-vérig férfinak érzi magát, ez pedig igazán "női állapot". Szerencsétlen helyzetéért az egészségügyet okolja, hiszen, ha lefagyasztották volna a petesejtjeit, később is szülővé válhatott volna.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.