Műtét

Tizennyolc év után operáltak ki egy ollót egy vietnami férfi hasából

Az ultrahangos vizsgálat során vették észre az orvosok, hogy gyomrától balra egy éles eszköz található.

2017.01.03 08:30MTI

Tizennyolc év után operáltak ki egy véletlenül felfedezett sebészi ollót egy vietnami férfi hasából.

Az 54 éves férfi, Ma Van Nhat ellenőrző vizsgálatra érkezett a Thai Nguyen tartomány egyik kórházába, mivel egy hónappal korábban autóbalesete volt. Az ultrahangos vizsgálat során vették észre az orvosok, hogy gyomrától balra egy éles eszköz található. Egy második vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy egy 15 centiméteres sebészi olló van a férfi testében - írja a Tuoi Tre című lap.

Ma Van Nhat szerint egy 1998-as operáció során felejthették benne a Bac Kan tartományi kórház orvosai az ollót egy szintén autóbaleset miatt végzett műtét során. Azóta nem észlelt semmit, csak némi gyomorfájdalmat, amely fájdalomcsillapítók hatására sem múlt el, de emiatt nem fordult orvoshoz.

A háromórás eltávolító műtétet végző sebészek szerint az olló rozsdás fogói beágyazódtak a közeli szervek közé.

A vietnami egészségügyi minisztérium jelentést kért arról, kik felelősek az esetért. A Bac Kan tartományi kórház igazgatója elmondta, hogy mindent megtesz, amit lehet, de az orvosok szerint a kórházak nagyon ritkán őrzik meg 15 évnél hosszabb ideig a betegek kartonját.

Ma Van Nhat hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.