Internet

Hatalmasat trollkodott a YouTube legnagyobb sztárja (videó)

Az ötvenmillió követővel büszkélkedő PewDiePie törölte a YouTube-csatornáját. Vagy mégsem?

2016.12.09 19:33ma.hu
Fotó: YouTube/PewDiePie

Felix Kjellberg (vagy ahogy a legtöbben ismerik, PewDiePie) a YouTube legnagyobb sztárja. A svéd videósnak több mint ötvenmillió követője van, és a Forbes szerint az idén tizenötmillió dollárt keresett a videómegosztón. Közben könyvet ír, tehetségkutató ügynökséget alapít, sőt nemrég még egy népszerű videójátékot is készítettek róla.

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő a YouTube legnagyobb sztárja - ezért is döbbent meg mindenki, amikor pénteken bejelentette, hogy ötvenmillió követőnél végleg bezárja a csatornáját és visszavonul.

A kis videójáték-oldalaktól a nagy hírszájtokig az egész online sajtó PewDiePie közelgő nyugdíjba vonulásának hírével volt tele, és szinte biztos, hogy a YouTube főhadiszállásán is komoly pánikhangulat támadt.

Aztán kiderült, hogy az egész csak egy tréfa: esze ágában sem volt visszavonulni.

A sztár ahelyett, hogy bezárta volna a boltot, kedves hangú videóban köszönte meg a rajongóinak, hogy ötvenmillió fölé lökték a követői számát. Igaz ugyan, hogy törölte a YouTube-csatornáját - de persze nem azt, amit a legtöbben látogatnak, hanem csak egy kisebb, kevésbé népszerű oldalt.

És hogy miért? Hát azért, hogy mindenkit megvezessen, és ezzel az álhírre épülő médiahackkel még tovább növelje a saját népszerűségét. Nem véletlen, hogy a legújabb videójában sorra veszi a visszavonulásáról szóló cikkeket, beszámolókat - és persze jót derül az átvert sajtómunkásokon - rajtunk.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.