Állatvédők

Félmeztelenül tiltakoztak a karácsonyi pulykavacsora ellen (videó)

A PETA aktivistái hatalmas tányérokon "szervírozták fel" magukat, hogy felhívják a figyelmet a szárnyasok szenvedéseire.

2016.12.08 16:29ma.hu
Forrás: PETA

Nem mindennapi akcióval tiltakoztak a PETA aktivistái a karácsonyi pulykavacsora ellen. Belfasti és dublini bevásárlóközpontokban rendezett performanszaik során az állatvédők műanyag kelbimbókkal és brokkolikkal körítve "szolgálták fel" magukat a nagyérdeműnek, hogy így hívják fel a figyelmet a szárnyasok szenvedéseire.

"Senki sem akarja a tányéron végezni" - üzenték az aktivisták, akik szerint itt lenne az ideje, hogy a pulykákat kihagyjuk végre a karácsonyi menüből. Mint hangsúlyozták, ezek az állatok rettenetes körülmények között élik rövidke életüket a szárnyastenyésztő telepeken, mielőtt brutális módon lemészárolnák őket, hogy a boltokba, onnan pedig az ünnepi asztalra kerüljenek.

Forrás: PETA

A vadon élő pulykák akár tíz évig is élhetnek, de a farmokon élő társaikat általában már 12-26 hetes korukban levágják.

A "feldolgozásuk" különösen embertelen procedúra: a fiatal állatokat kampókra akasztják, majd egy olyan vizeskádba mártják, amelybe elektromos áramot vezettek. Ennek ellenére sokuk még akkor is eszméleténél van, amikor átvágják a torkát, és a forrázóüstbe dobják a kopasztáshoz.

A PETA szerint ma már tökéletes húspótlók kaphatók a boltokban, a szervezet arra bíztatja a karácsonyozókat, hogy inkább ezeket használják az ünnepi menü elkészítésekor - hogy minél több pulykát óvhassanak meg a szenvedéstől.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.