Örökbefogadó nap

Több mint 120 kutya és macska várja új gazdáját az Illatos úton

Több mint 120 kutya és macska várja új gazdáját szombaton az Illatos úti ebtelepen rendezett örökbefogadó napon.

2016.11.22 16:14MTI

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának közleménye szerint telepük újra megtelt gazdára váró állatokkal, ezért a Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (DOKTA) közösen ismét örökbeadó napot szerveznek.

A leendő gazdák a kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe 5000 forint térítési díj ellenében. A cicák örökbefogadása 2500 forintba kerül, amely a mikrocsipet és a veszettség elleni védőoltást is tartalmazza.

A helyszínen a telep munkatársai és a munkájukat segítő alapítványok és állatvédő szervezetek önkéntesei tanácsaikkal segítik a megfelelő állat kiválasztását.

A szombati napon a DOKTA Alapítvány jutalomfalatokat, kutyaruhákat és oktató DVD-t ad az örökbefogadóknak, a Vigyél Haza Alapítvány az összes kutya ivartalanításának költségét átvállalja, és az örökbeadó napot megelőzően szűri az állatoknál a szívférgesség és giardia fertőzőbetegségeket.

Az Állatmentő Szolgálat átvállalja minden örökbe fogadott macska mikrocsipjét és veszettség elleni oltásának költségét, a Kutyamentő Angyalok Egyesület pórázokat adományoz az örökbefogadóknak, az Országos Állatvédőrség és partnere, a Budapest Taxi pedig hazaszállítja az első öt olyan gazdát, akinek Budapest közigazgatási határán belül a szállítás gondot okoz.

Az Illatos úti telepre csak a fővárosból évente mintegy 2000 kutya kerül be, amelyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A 94 férőhellyel rendelkező telep folyamatosan helyhiánnyal küzd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.