Jótékonyság

Daganatos gyerekek ellátására gyűjtenek a Várkert Bazárban

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeit segítő Őrzők Alapítvány számára gyűjtenek a Várkert Bazárba november 26-ra szervezett jótékonysági vásáron civil szervezetek.

2016.11.17 14:01MTI

A kezdeményezéshez csatlakozó több mint 50 szervezet, cég és magánszemély mézeskalácsokat, fürdőgolyókat, mécseseket, koszorúkat, vagy karácsonyfadíszeket készít a vásárra, hogy az eladásukból befolyt összegből olyan családi otthon felújítását támogassák, ahol a beteg gyerekek együtt lehetnek szüleikkel a sokszor hosszúra nyúló kezelések alatt - fejtette ki Király Nóra, a vásárt szervező Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

A vásár mellett a programon a kisgyerekeket ringatóval, a nagyobbakat logikai vetélkedőkkel, készműves sarokkal és koncertekkel várják.

Király Nóra elmondta azt is, hogy a rendezvény fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége saját készítésű adventi koszorúkkal, a helyszínen pedig kézműves foglalkozással készül a vásárra.

"Minden családban a legfélelmetesebb dolog, ha egy kisgyermek megbetegszik, ezért is volt természetes, hogy kollégáimmal együtt csatlakoztunk a felkéréshez és saját készítésű mézeskalácsaink árusításával fogjuk segíteni a vásár sikerét" - mondta el Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Sikota Krisztina, a Várkert Bazár kulturális igazgatója elmondta, hogy az intézmény nemcsak karácsonykor, de az év más napjain is rendszeresen áll különböző jótékonysági kezdeményezések mellé. A novemberi vásár sikeréhez az intézmény dolgozói saját készítésű ajándékainkkal járulunk hozzá.

A program a gyűjtés mellett jó alkalmat teremt arra is, hogy a résztvevők megismerkedjenek a civil szervezetek sokszínű tevékenységével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.